Pendelen

Gepubliceerd op 20 juli 2022 om 14:59

Het klink mysterieus, esotherisch, spiritueel en spannend. Het werd gezien als een spannende en zweverige praktijk om contact te krijgen met geesten en demonen. Daardoor kreeg pendelen een slechte naam en word het nu nog steeds als ontoegankelijk gezien en blijven de meeste mensen erbij uit de buurt. Maar wat nou als ik je vertel dat pendelen eigenlijk helemaal niet zo veel te maken heeft met zweverige praktijken, en al helemaal niet met geesten oproepen?

 

Pendelen word al eeuwen gepraktiseerd om bijvoorbeeld water en goud te zoeken en antwoorden of inzichten te verkrijgen op levensvragen. In die dagen had het nog niets te maken met hekserij of paranormale activiteiten, maar werd het in het dagelijks leven gebruik. Het is namelijk een natuurkundig verschijnsel. Pas toen het Christendom zijn opmars kreeg werd deze tool, net als vele andere gebruiken uit de natuurreligies die niet te verklaren zijn, bestempeld als iets slechts. De overtuiging ontstond dat de pendel gebruikt word om te communiceren met demonen, geesten en de duivel. Die overtuiging heerst helaas nog steeds. 

 

Maar eigenlijk is pendelen heel leuk, licht en liefdevol. Als je het eenmaal door hebt is het zelfs vrij makkelijk te leren! 

Wat is pendelen?

Heel simpel gezegd is een pendel een gewichtje aan een touwtje of ketting die je tussen je vingers houd. (Zie het voorbeeld hiernaast) Je kan dan vragen stellen en de pendel geeft antwoorden door de manier waarop hij slingert (Ja of Nee). 

Op deze manier kan de pendel je helpen om antwoorden te krijgen op inzichten en levensvragen, maar het kan je ook zelfs helpen om verloren voorwerpen terug te vinden zoals je sleutels of je telefoon, energieblokkades opsporen en zelfs oplossen, je helpen bij allergie of voedselintoleranties en op elke andere manier leren om naar je intuïtie te luisteren. 

Want dat is eigenlijk alles wat de pendel is: een verlengstuk van je eigen intuïtie!

Hoe werkt een pendel?

De pendel zelf beantwoord jouw vragen niet. Er is geen externe kracht die de pendel beïnvloed. Het tegenovergestelde is waar: de pendel reageert op jouw energie en vragen door middel van een minuscule biologische reactie van jouw spieren (Ideomotorisch effect). Jouw lichaam en energie reageren op een andere manier op de waarheid dan op een leugen. Zij weten meestal al heel goed wat het inzicht en antwoord op jouw vraag is, alleen durven wij er zelf vaak niet naar te luisteren, komen onze gedachten of overtuigingen tussendoor of weten niet hoe we moeten luisteren/ voelen. Daar komt dus de pendel mooi van pas!

Door goed af te spreken met je pendel (je eigen energie) wat de beweging is voor Ja of Nee, kan je jouw spieren conditioneren om op die manier te reageren. Het gaat haast vanzelf en het is heel leuk om te doen! Begin met leuke, niet te missen vragen zoals: Is mijn naam (x), is het vandaag maandag, ben ik (x) jaar oud. Wissel de vragen af en stop er af en toe een vraag tussen waarvan je weet dat het antwoord fout is. (Heet ik Pietje, Ben ik 120 jaar oud, etc) Zo zal je gauw genoeg leren zien wat Ja of Nee is. 

Als je vertrouwen begint te krijgen in het pendelen en je hebt Ja en Nee onder de knie, kan je ook zelfs aan de slag gaan met bijvoorbeeld het alfabet, kleuren, letters, cijfers, dagen, chakra's, edelstenen, lichaamsdelen, noem maar op. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Er zijn een heleboel pendelkaarten en borden te koop, te vinden en te downloaden. Hieronder een paar voorbeelden:

 

Maar natuurlijk is dit maar een minuscule greep uit de mogelijkheden. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag met een pendelkaart of bord! Maak er een (of twee, of tien, of honderd!) die jij helemaal begrijpt. Eentje om mee te beginnen is bijvoorbeeld een toegankelijk Ja/Nee bord zoals hieronder:

 

Natuurlijk HOEF je geen bord of kaart te gebruiken als jij duidelijk en helder hebt afgesproken hoe jouw pendel een bevestigend of een ontkennend antwoord geeft. 

Ben je al geprikkeld en heb je zin om het zelf uit te proberen maar heb je geen pendel? Geen zorgen!
Tot je een fijne pendel hebt die goed voelt, kan je gewoon een kraaltje of sleutel aan een touwtje gebruiken. Zelfs een kettinkje met een bedeltje kan prima gebruikt worden als pendel. 

Geef de pendel de tijd om te wennen en om op jouw energieniveau te komen. Oefen en speel vaak met je pendel, zo krijg je de meest heldere antwoorden en ontwikkel je zelfvertrouwen. Op een gegeven moment zal je merken dat je de antwoorden al voelt voordat je pendel werkelijk een richting aangeeft: zo leert de pendel jou op je intuïtie te vertrouwen. De pendel is alleen maar een tool om hetgeen naar buiten te brengen wat al in jou zit!

Oefen, speel en maak vooral plezier met het ontdekken van deze tool!

 

Nog een laatste ding: Ja. De pendel kan inderdaad ook gebruikt worden om te communiceren met anderen. Met dieren, klanten, je kinderen en zelfs overleden personen. Ik wil je echter afraden om de pendel hier als beginner voor te gebruiken omdat er sterkere energieën bij komen kijken. Mocht je het toch willen doen, dan gelden hier een paar (universele) regels voor: 

  • Niks en niemand heeft het recht om in jouw energie te komen zonder jouw toestemming. Dat geld beide kanten op: vraag jouw klant, kind, dier en overleden persoon altijd om toestemming voordat je op hun intuned met de Pendel. Is het een Nee? Hou je er dan aan.
  • Zorg voor een goede energetische hygiëne. Bescherm jezelf, de persoon met wie je werkt en de verbinding die jullie samen opbouwen ALTIJD en wees altijd respectvol naar de betrokken energieën en verbindingen.
  • Gebruik altijd je gezonde verstand. 

 

Heel veel plezier met het ontdekken van de Pendel!!
Laat me in de reacties hieronder weten hoe het bij jou is gegaan!

Veel liefs, Lotte

 

 

Disclaimer: Readings, healings en tools zoals pendelen worden altijd gebruikt als extra aandachtspunt en nooit als diagnose. Soulgarden doet in geen enkel geval medische claims. Gebruik altijd zelf je gezonde verstand en raadpleeg je arts voor medische vragen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.