Transformatie

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 12:22

Als ik een healing heb gedaan dan zijn al mijn problemen verdwenen. Als ik die cursus/ workshop/ gratis webinar heb gevolgd, dan weet ik alles en kan ik eindelijk aan de slag. 
Als ik meer geld heb, kan ik meer geven, dan ben ik succesvol/compleet/ verdwijnen al mijn problemen. 

 

We denken dat als we een week affirmaties herhalen, dat we dan een ander mens zijn. Dat ons hele leven veranderd zal zijn als we een week een nieuwe routine uitproberen, een healing of coaching sessie van een uur doen, een gratis webinar volgen, dat we dan opeens zelfverzekerd zijn, rijk zijn, een gelukkig liefdesleven hebben, etc. 

We zijn ongeduldig, we zijn op zoek naar een quick-fix. We zijn zoekende.

Maar die transformatie gebeurt niet van de ene op de andere dag. Als ik in 1 healing van 2 uur al jouw problemen op kon lossen was ik allang een heilige verklaard!!

Ja, deze dingen kunnen voor 'Eureka!'- momenten zorgen, maar ook deze 'Eureka!- momenten' moeten worden geïntegreerd. 

Maar wat betekent dat dan, integreren? Wat gebeurd er dan wel en wat moeten we dan doen? Hoe kunnen we ook werkelijk transformeren?

Om te beginnen is het belangrijk dat je jouw eigen proces eert. Je bent een mens, met emoties, wonden, trauma's, gedragspatronen, overtuigingen, etc, en dat is allemaal helemaal oké. Al deze dingen mogen er helemaal zijn! Jij als mens bent gewoon welkom in elke vorm. Je mag meteen loslaten dat je alles in 1 keer, allemaal tegelijk moet helen. Je mag gewoon stapje voor stapje, 1 ding tegelijk doen. 

Daarnaast mag je je er ook meteen bij neerleggen dat er geen quick-fix is. Alles wat je wilt helen en aanpakken heeft zijn eigen tijd nodig. Alles heeft een eigen proces. Dat gaat (meestal) niet over 1 nacht ijs, maar heeft een langere periode nodig. Afhankelijk van het stukje wat je aanpakt kan dat een paar weken, maanden of zelfs jaren zijn.

Alles in 1 keer? Dat idee mag je dus meteen loslaten.

Het gegeven dat je nooit klaar bent kan beangstigend zijn als je ervan overtuigd bent dat je nog niet goed genoeg bent. Maar als je je, ookal is het maar voor heel even, overgeeft aan het gegeven dat je ALTIJD goed genoeg bent, waar je ook bent op je reis? En dat je nooit klaar bent, maar dat dus ook dat helemaal oké is? Hoe voelt dat? Bevrijdend he?? 

 

Het is helemaal niet de bedoeling dat jij alles in 1 x aanpakt. Het is de bedoeling dat je voor elk stukje de tijd neemt, en dit liefdevol integreert in je fysieke, energetische en gevoelsleven. Het Eureka- moment kan zo'n stukje in gang zetten, ookal kan de integratie soms jaren duren. Dit is wat integratie betekent: Het leren toepassen van het Eureka-moment. Wat voortkomt uit liefde, geduld en compassie. Voor jezelf en je reis. 

Je bent hier gekomen om deze reis te maken als mens. Om deze emoties te ervaren en het spel te spelen van het leven. Om de stukjes de ervaren en ze, op hun tijd, aan te kijken en te helen. Je bent nu al goed genoeg. Remember who you are. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.