Spiritualiteit als volgende stap in de evolutie van de mensheid

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 10:38

Voor mij is spirituele evolutie de enige logische volgende stap in de evolutie van de mensheid.  Mijn kijk op spiritualiteit is namelijk niet alleen die van duizend jaar oude, stoffige, serieuze rituelen met miljoenen regeltjes, maar van radicale zelfontdekking en ontwikkeling.

Als mens zijn we namelijk de perfecte balans tussen het aardse en het goddelijke. En persoonlijke ontwikkeling is de eeuwige dans tussen die twee. Spiritualiteit is voor mij de zoektocht naar, en de dans met die balans. 

 

Dit kan je een moderne kijk op spiritualiteit noemen, meegegroeid met de Spiri Millenial generatie waar ikzelf ook onder val. Vroeger (bijvoorbeeld de generatie van mijn ouders) viel je als Spiritueel persoon namelijk meteen door de mand als je je haar een andere kleur verfde, dure merkkleding droeg of iets anders niet 'volgens de spirituele regeltjes' deed. Maar tegenwoordig is er meer een 'Live and let live'- mentaliteit. Spiritualiteit hoort bij te dragen aan jouw persoonlijke geluk, jouw zelfontwikkeling. Daarmee is het een erg persoonlijke practice geworden. Jij doet wat voor jouzelf bijdraagt, en dat hoeft niet altijd overeen te komen met wat een ander graag beoefent. 

Nu zullen er denk ik altijd wel mensen zijn die daar iets van vinden, maar als jij je richt op persoonlijke ontwikkeling en geluk, zullen die meningen je al snel koud laten. "Live and let live". 

Het is een uitnodiging om diep te duiken. Een Deep Dive. Uiteindelijk resulterend in radicale zelfacceptatie en zelfliefde onder alle verhalen die we onszelf vertellen. En als het bijdraagt aan persoonlijk geluk en heling, draagt het bij aan een gelukkigere, gezondere wereld. Eentje die meer in balans is en waarvan de frequentie langzaam en zachtjes verhoogd word. 
Er is geen 1 plotselinge globale shift waardoor alles opeens anders is, nee, het is een geleidelijk proces. En wij mogen daar aan bijdragen! (als we dat willen!)

 

Nu geloof ik denk ik wel dat die regeltjes vroeger nodig waren. De druk van de patriarchie woog nog velen malen zwaarder dan nu (Het begint nu zijn gewicht te verliezen onder de groei van de vrije feminiene revolutie), en de frequenties waren lager. Regels, specifieke manieren van beoefenen en strenge rituelen droegen bij aan een gevoel van controle. We moesten meer moeite doen om contact te krijgen met de andere dimensies door de zware sluier die over de mensheid heen hing.

 

Die sluier doet nog steeds hard zijn best, maar de frequentie verhoogt en de sluier begint langzaam aan zijn grip te verliezen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het begin is gemaakt, juist dankzij de stoffige, oude, serieuze rituelen en regels. Lieve mama's, dankjewel! Voor het banen van deze eerste olifantenpaadjes door de dichtbegroeide jungle. Jullie voelden dat het anders kon en jullie zijn je eigen weg ingeslagen. Een voorbeeld die ik trots volg!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.