Ik word nooit meer wie ik was

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 13:07

Waarom ben ik daar blij om?

Ik ben weleens bang dat ik nooit meer dat lieve, leuke tienermeisje zal zijn waar de hele kamer van ging stralen als ze binnenkwam.  Ik ben weleens bang dat mijn lach nooit meer zo onbezorgd zal zijn als het ooit was. 

Ik ben mezelf lang verloren geweest. Het was alsof er een sluier over me heen was gevallen. En ik ben lang bang geweest dat die sluier nog altijd een stukje zicht ontnam. Er is nu eenmaal een stukje in mijn gestorven en geschoven, al die jaren geleden. En dat stukje zal nooit meer aangroeien. 


Ja, ik heb lang gerouwd om de persoon die ik was. Want de persoon die ik zou worden was nog een vreemde: Zal ik van haar kunnen houden? Zal ze de balans kunnen vinden? Zal ze hard werken om haar dromen waar te maken?

Maar het is een vreemde gewaarwording: veranderen, helen, opnieuw uitgevonden worden.. Het was spannend maar het is nodig. Ik wist dat deze nieuwe versie van mezelf anders zou zijn, maar sterker en net zo waardig. Tijd, liefde, vertrouwen en acceptatie zijn mijn grootste vrienden geweest. 

Dus.. ik weet dat ik haar nooit meer zal worden. En dat leek in het begin alsof alles instortte. Maar de wereld bleef gewoon doordraaien en ik hoefde mezelf alleen maar over te geven. En nu hou ik nog meer van mezelf dan ooit tevoren! En ik begrijp beter wat zelfliefde betekend. 

Misschien is mijn glimlach niet meer hetzelfde, maar ze is oprechter. Misschien is mijn stem niet meer zo zoet, maar ze is luider. Misschien straalt niet meer de hele kamer als ik binnenkom, maar het geeft niet: Ik straal vanbinnen omdat ik heb ontdekt hoe het voelt om voor mezelf te leven in plaats van voor een ander. 

 

Elke dag kom ik een stukje dichter bij mezelf. Ik sta mezelf toe: Niet mijn oude zelf, maar mijn authentieke zelf. Ik ben trots op de vrouw die was maar ik ben net zo trots op de vrouw die ik aan het worden ben. Met rechte schouders en een luide stem. Een vrouw die veel heeft gezien en niet meer zo snel klein te krijgen is. Een sterke vrouw die altijd vanuit liefde probeert te leven en te handelen, die droomt, die zich inzet, die liefheeft en altijd blijft ontwikkelen. 

Ik zal nooit meer de vrouw zijn die ik was - en dat is prachtig!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.